Хиперактивната видинска прокуратура отново се прояви. Председателят на сдружение БОЕЦ Георги

...
Хиперактивната видинска прокуратура отново се прояви. Председателят на сдружение БОЕЦ Георги
Коментари Харесай

Прокуратурата във Видин крие истината за болницата с covid-19

Хиперактивната видинска прокуратура още веднъж се прояви. Председателят на съдружие БОЕЦ Георги Георгиев отново попадна под ударите й, откакто разгласява видео в обществените мрежи, в което с Петър Миланов настояват, че във Видин не се тестват за ковид медици и контактни лица. Държавното обвиняване в града обаче счита, че тези изказвания не дават отговор на истината и всяват суматоха в обществото, поради което Георгиев е притеглен към наказателна отговорност.

Въпросният клип с текст към него е оповестен на 20 април в профила на водача на БОЕЦ във " Facebook ".  " Във Видин има 15 потвърдено инфектирани медици (лекари, сестри санитари, лаборанти) и 10 инфектирани жители и пациенти. Видин беше след София по брой на инфектирани и брой на  медици с covid -19. Едно поделение е затворено, в две други са открити инфектирани лекари и личен състав, има риск от затваряне на цялата болница ", написа Георгиев.

От районната прокуратура във Видин обаче смятат, че това е заблуждаваща информация. " В хода на разследването е открито, че обратно на твърдяното, от 20.04.2020 година е почнало тестуване за ковид на всички медицински лица в МБАЛ „ Св.Петка “ - град Видин, която информация е била в детайли разяснена на обвинения. Въпреки това, Г.Г. е изнесъл заблуждаващи изказвания в електронна медия ", написа в известие на прокуратурата по случая. А изказванията на Петър Миланов са за интервала преди 20 април, когато татко му е бил към този момент от седмица в болничното заведение.

" Сега " потърси за коментар Петър Миланов. Той описа, че неговият 89-годишен татко е бил признат във Видинската болница след инсулт. Няколко дни по-късно обаче той се заразява с COVID-19, което било потвърдено с тест. " Пуснахме клип, в който сигнализираме, че отхвърлят да тестват. Вече са инфектирани 15-20 лекари, медицински сестри и санитари ", изясни Миланов. Един от инфектираните е 77-годишен невролог, който е признат в следствие за болнично лекуване.

Мъжът е безапелационен, че нито той, нито неговата сестра, нито пък 86-годишната му майка са били тествани за ковид, макар че са контактни лица. " 7 дни се опитвахме да ги накараме да ни тестват, само че отхвърлиха, тъй като сме нямали признаци. Ние си наложихме непринудено карантина, тъй като сме виновни жители. Сега сме изолирани тримата ", разяснява още Миланов.

Двамата с неговата сестра са извикани на следващия ден - четвъртък,  в полицията, с цел да дадат показания по делото против водача на БОЕЦ Георги Георгиев. Петър Миланов обаче се притеснява, че в утрешния ден ще му бъде обявено, че вместо очевидец към този момент е обвинен за всяване на суматоха.

ДЕЛО ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Преди седмица пловдивската прокуратура въпреки всичко приключи досъдебното произвеждане, което образува в средата на март срещу двама лекари от локалната болница " Св.Мина " за основаване на суматоха посредством подаване на погрешна информация. На 17 март двамата медици в открито писмо предупредиха, че болница " Св. Мина " няма подготвеност да приема заболели от ковид. Лекарите се оплакаха от липса на всевъзможни защитни средства - маски, респиратори и даже престилки, тампони и калцуни. И разкриха, че част от личния състав е напуснал заради тази причина. Това предизвика държавното обвиняване да образува досъдебно произвеждане.

Днес бе анулирано и сходно обвиняване против председателката на Фармацевтичния съюз проф.Асена Стоименова, която в тв изявление предизвести, че има дефицит на медикаменти.
Прокуратурата нападна лекари за “всяване на суматоха ”
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР